Kuzey Kore’nin küresel casusluk ağı ortaya çıktı

Posted by

Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının, ülkenin nükleer silah programını desteklemek üzere diğer ülkelerin gizli askeri sırları çalmak amacıyla küresel bir siber casusluk kampanyası yürüttükleri bildirildi.

ABD, İngiltere ve Güney Kore, dün yayınladıkları ortak bildiride, Kuzey Koreli siber korsanların tank, denizaltı, donanma gemisi, savaş uçağı, füze ve radar sistemleri üreticileri dahil çok çeşitli savunma ve mühendislik firmalarının bilgisayar sistemlerini hedef aldığını kaydetti.

Anadriel ya da APT45 olarak adlandırılan bilgisayar korsanlarının, Kuzey Kore’nin 2015 yılında ABD tarafından yaptırım uygulanan ve Genel Keşif Bürosu olarak bilinen istihbarat teşkilatının bir parçası olduğuna inanılıyor.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un sık sık nükleer füze denemelerini yerinde takip ediyor.

 

FBI ve ABD Adalet Bakanlığı yetkilileri, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ile ülkedeki bazı askeri üslerin Kuzey Kore’nin korsanlık faaliyetlerinden etkilendiğini bildirdi. 2022’nin şubat ayında NASA’yı hedef alan bilgisayar korsanları, büyük miktarda gizli veri sızdırmayı başardı.

Kuzey Kore, uzun süredir başka ülkelere ait gizli askeri bilgileri çalmak için bilgisayar korsanlığı ekipleriyle çalışıyor. ABD’li yetkililere göre bilgisayar korsanları, operasyonlarını finanse etmek için ABD hastanelerini ve sağlık şirketlerini hedef alan fidye yazılımları da kullanıyor.

İngiltere Ulusal Siber Güvenlik Merkezi’nden Paul Chichester, “Ortaya çıkardığımız küresel siber casusluk operasyonu, Kuzey Kore devlet destekli aktörlerin askeri ve nükleer programlarını sürdürmek için ne kadar ileri gidebileceklerini gösteriyor” dedi.

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir